Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara și actaul șef al Secţiei Chirurgie Oncologică, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce cu o zi în urmă a fost prins în flagrant de către procurori în timp ce primea mită 300 de lei de la un pacient, scrie News.ro. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Timiş.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

După ce a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, acuzat de luare de mită în formă continuată (25 de fapte de luare de mită), a fost arestat preventiv miercuri de judecătorii Tribunalului Timiş.

  • ”(...) s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.
  • În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacienta internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, a transmis Parchetul Tribunalului Timiş.

Ancheta a fost declanșată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie în urma unor plângeri ale pacienților, iar medicul a fost monitorizat timp de aproximativ două luni. El a fost ridicat, marţi chiar din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timişoara, în urma unui flagrant.

Medicul, care este membru PSD, e și cadru didactic la Universtiatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Octavian Mazilu are un venit lunar de aproximativ 6.000 de euro ca medic, cadru didactic universitar, dar şi din dividende de la o firmă la care era acţionar.