Luni, 30 mai 2022, a avut loc webinarul dedicat lansării platformei Digital Skills and Jobs Romania. Platforma a fost creată în cadrul programului Connecting Europe Facility (CEF), parte a programului Digital Europe. Partenerii evenimentului au fost Digital Skills and Jobs Platform, Universitatea din București, APDETIC și Coalitia Skills 4IT Romania.

A fost lansata Platforma Digital Skills and Jobs RomaniaFoto: Digital Skills and Jobs Romania

Localizarea platformei a fost realizată în baza unui grant european obținut de Universitatea din București și APDETIC (Asociația producătorilor și distribuitorilor de echipamente de tehnologia informațiilor și comunicațiilor) în 2021.

Prezentarea platformei a fost făcută de Alin Ștefănescu, profesor în Departamentul de informatică al Universității din București, iar cuvântul introductiv și moderarea evenimentului au fost asigurate de Valentin Negoiță, președinte APDETIC.

Platforma Digital Skills and Jobs Platform România este o inițiativă a Uniunii Europene implementată în România, care se adresează tuturor cetățenilor, de la începători la experți: angajați, antreprenori, CEO, CIO, studenți, elevi și toți cei interesați de digitalizare.

Platforma va fi un agregator și facilitator de resurse informaționale din România și Uniunea Europeană care să servească la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și studenților, promovarea oportunităților de training pentru cariere în sectorul ITC, burse de studii, finanțări de proiecte, bune practici, precum și la conștientizarea publicului privind nevoia de upskilling și reskilling a forței de muncă, diseminarea noțiunilor și măsurilor de securitate cibernetică, dezvoltarea colaborării între mediul academic și industria ITC.

În deschiderea webinarului, au evidențiat necesitatea educației și formării resurselor umane cu competențe digitale Arthur Treguier, DG Connect Comisia Europeană, Victor Negrescu, eurodeputat și Varujan Pambuccian, deputat în Parlamentul României.

Evenimentul de lansare a prilejuit și o serie de prezentări de bune practici în domeniul dezvoltării competențelor digitale în România realizate de: Răzvan Voica, CEO Școală Informală de IT, Ioana Crihana, Director executiv ANBPR, Emil Onea, Vicepreședinte UPIR, Ana Maria Stancu, Președinte Asociația eCivis și RoboHub și Av. Magda Popescu, expert GDPR și cybersecurity.