Un număr de 39 de copaci doborâţi şi alţii în pericol să cadă, 26 autoturisme avariate şi demisolul unei locuinţe inundat de ploaie este bilanţul furtunii de sâmbătă după-amiază din Bucureşti, conform ISUBIF.

Furtuna in Bucuresti Foto: Captura video

update Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6. El a precizat că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, astfel că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

”A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat”, a spus prefectul Toni Greblă.

UPDATE În urma furtunii din Capitală, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că s-au înregistrat 39 de copaci căzuţi, un caz de acumulare de apă în locuinţă, un caz de tencuială de faţadă a unei clădiri care s-a desprins de asemenea, un stâlp căzut, un acoperiş parţial desprins şi 26 de autoturisme avariate.

Potrivit sursei citate, pe mai multe artere au existat copaci doborâţi pe carosabil, dar şi pe maşini (pe Şoseaua Alexandriei şi pe strada Romaniţei), iar pe alte străzi - arbori în pericol să cadă.

Totodată, pe mai multe străzi au fost situaţii în care, pe clădiri, elementele de construcţie riscau să se desprindă. Pe strada Intrarea Filmului, un acoperiş a fost parţial desprins de vânt, iar pe strada Humuleşti, demisolul unei locuinţe a fost inundat.

Pe Drumul Onisiei a căzut un stâlp, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtcircuit la un stâlp de iluminat.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat sursa citată.

Furtuna nu a durat foarte mult însă vântul a fost puternic și a căzut grindină.

Acoperiș distrus de vânt în Militari