Guvernul vrea să adopte miercuri un proiect de hotărâre prin care Ministerul Afacerilor Interne să poată suplimenta numărul de posturi din cadrul structurilor sale cu aproape 8.000, din care peste 5.000 vor fi pentru polițiști.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul României motivează că în perioada 2010-2014, numărul total de posturi a fost diminuat în mod constant, în urma reducerii efectivelor ministerului, principala cauză fiind reprezentată de procesul de restructurare instituţională derulat în perioada 2010-2013 prin care, un număr de aproximativ 51.300 de posturi au fost desfiinţate.

Potrivit notei de fundamentare a Guvernului, este nevoie de suplimentarea posturilor, printre altele, pentru serviciile de eliberare a avizelor de angajare/ detaşare pentru cetăţenii străini, dar și din cauza creșterii valorilor specifice domeniului combaterii șederii ilegale a străinilor și implementarea măsurilor restrictive împotriva celor depistați în situații ilegale, etc.

  • „În acest context, urmare a analizei efectuate și în vederea reechilibrării structurilor Ministerului Afacerilor Interne afectate de procesele de restructurare din anii precedenți, raportat la solicitările acestora de suplimentare a numărului de posturi repartizate, pentru îndeplinirea în condiţii optime a misiunilor încredinţate a rezultat necesitatea modificării Anexei nr. 3 la HG nr.416/2007, în sensul suplimentării efectivelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu 7880 posturi, din care 5654 de poliţişti, 975 de militari (391 ofiţeri şi 584 maiştri militari și subofiţeri), 201 personal civil (funcționari publici și personal contractual) și 1050 soldați și gradați profesioniști necesare înființării și redimensionării unor structuri din cadrul Aparatului central al M.A.I., Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției Medicale, Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” București, Inspectoratului General de Aviație al MAI și Jandarmeriei Române”, arată nota de fundamentare