Programele de Executive MBA de pe piața românească sunt solicitate anual de zeci de manageri, care caută să își aprofundeze cunoștințele de business. Pentru mulți participanți, experiența de EMBA este una cu adevărat transformațională, oferindu-le încrederea să exploreze noi domenii, cum ar fi antreprenoriatul.

Experiența unui Executive MBA oferă managerilor încrederea de a-și lansa propria afacereFoto: WU Executive Academy

Acesta este și parcursul Mirelei Pitu, fondatoarea agenției de comunicare și marketing Pi2 PR și alumnă a programului Executive MBA Bucharest, pe care WU Executive Academy îl organizează în România de peste 15 ani. Aceasta povestește cum a contribuit programul de EMBA la schimbarea sa majoră de carieră, de la director general al unei agenții internaționale de PR la propria afacere, lansată la doar două săptămâni după absolvire.

„Când am început cursurile oferite de WU la București eram foarte mulțumită de poziția pe care o aveam la acel moment, de director general al unei agenții internaționale de PR, obiectivul meu fiind de a-mi îmbunătăți abilitățile de management. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că acele luni de program îmi vor schimba viața profesională atât de mult. A fost o experiență care m-a transformat complet, mi-a oferit cunoștințe de top şi ocazia de a întâlni oameni de succes, care ulterior mi-au devenit prieteni apropiați”, își amintește Mirela.

Aceasta adaugă că încrederea dobândită pe parcursul celor 14 module de studiu a ajutat-o în gestionarea punctelor slabe, astfel că decizia de a înființa propria firmă a venit în mod firesc după absolvirea programului. Privind înapoi către acea perioadă, consideră că a fost una dintre cele mai bune hotărâri din viața și cariera sa.

În cadrul agenției pe care o conduce din anul 2008, focusul său este partea de leadership și impactul pe care îl are asupra echipei și clienților. „Dincolo de livrarea unor rezultate corecte, mă concentrez mai mult pe calitatea relațiilor cu cei din jur. Acest lucru înseamnă să merg dincolo de brief și îmi iau mai mult timp pentru a vorbi cu oamenii, pentru a înțelege contextul, limitele și provocările personale”, explică ea.

În opinia Mirelei Pitu, interesul pentru programe de Executive MBA se va menține ridicat în viitor, întrucât este destul de dificil să performezi într-o funcție managerială fără să fi fost expus unui curriculum internațional de afaceri, adaptat la realitățile pieței globale de business. În plus, o diplomă de EMBA te face și mai atractiv ca potențial candidat pe piața internațională a joburilor, care a devenit mai accesibilă odată cu implementarea sistemului de remote work.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est și singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume. Programul se va desfășura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanții având ocazia să lucreze cu profesori internaționali de la WU și alte universități de elită.

Programul WU Executive MBA Bucharest a deschis sesiunea de burse de studiu în valoare de 200.000 de euro pentru noua sesiune, care va începe în toamnă.

Bursele se acordă în ordinea aplicațiilor și pe baza dosarului de înscriere în program, înscrierile având loc până la data de 30 iunie 2022. Informații complete sunt disponibile pe WU Executive Academy.