​Ne apropiem de finala ediției din acest an a Tinerii în Arenă, cel mai mare eveniment de business din România adresat Generației Z, ce are ca scop stimularea și cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Cinci echipe de tineri antreprenori se vor afla față în față cu cinci dintre cei mai de succes antreprenori români ce le pot deveni mentori în dezvoltarea ideilor lor de afaceri. Tinerii își vor susține ideiile de afaceri în cadrul unui eveniment din care toți vor avea de câștigat.

Tinerii în Arenă, cel mai mare eveniment de business din România adresat Generației ZFoto: Tinerii în Arenă

Gala Tineri in Arena se va desfășura în cea de a 2-a zi a Summitului Romanian Business Leaders aflat anul acesta la a X-a editie. Evenimentul va avea loc pe 18-19 mai la Crowne Plaza cu participarea a peste 250 de antreprenori de top de lideri din business.

Noutatea acestei ediții este că vom facilita conectarea tinerilor cu și mai mulți antreprenori. Pe lângă faptul că este prima ediția ce se va întâmplă și în format fizic, tinerii pot primi sprijin și de la cei peste 250 de antreprenori și executivi de top din cadrul Summitului Romanian Business Leaders, pe lângă cei 5 mentori invitați de noi. De asemenea, am pregătit pentru tinerii din online o experiență inedită de conversație cu antreprenori și chiar mentorat, iar pe tot parcursul evenimentului îi vom implica în ceea ce se întâmplă fizic”, a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii în Arenă.

Anul acesta Tineri în Arenă este despre eroi

Evenimentul își propune să pună împreună eroi. La fel ca în basme, eroul are succes datorită atitudinii și calităților sale, dar și datorită ajutorului primit. Organizatorii doresc să consolideze puntea dintre tineri cu potențial și antreprenori cu experiență într-un schimb în care ambele părți sunt câștigătoare. Tinerii se conectează direct cu mentori, din experiența cărora învață și cresc, iar antreprenorii cunosc niște tineri cu potențial, deja pasionați de mediul business și se pot inspira din viziunea lor proaspătă.

Cine sunt finaliștii?

La ediția actuală a efervescentei competiții antreprenoriale s-au înscris zeci de echipe din toată țara din rândul cărora 12 au intrat într-un program de mentorat de 5 luni iar 5 au fost invitate să își prezinte ideea în fața juriului. Iată cele cinci echipe care își vor prezenta ideile la eveniment:

  • Colorise este prima platformă care recomandă utilizatorului hainele potrivite în doar 5 minute cu ajutorul unui test psihologic.
  • MyToDo este o platformă online unde utilizatorul poate găsi în orașul său sau în apropiere prestatori de servicii din diferite domenii. (ex: curățenie, instalații, transport mobilă și asamblat mobilă).
  • Nightz digitalizează piața evenimentelor din România și creează prima platformă de socializare românească dedicată petrecerilor.
  • OatsFill este un concept de business bazat pe producția și comercializarea produselor alimentare pe bază de fulgi de ovăz.
  • Travelens este un marketplace pentru fotografia de vacanță prin care conectează rapid și eficient turiștii cu fotografii locali.

Cine sunt membrii juriului?

Ca la fiecare ediție, organizatorii îți propun să aducă în prim plan antreprenori de succes care pot fi modele pentru tânăra generație și care se implică prin mentorat în businessurile tinerilor din România. Pe lângă ghidarea pe drumul antreprenoriatului, acești lideri vor transmite importanța și valorile activității de mentorat, pentru ca mai departe cei care vor beneficia acum de ele să le transmită la rândul lor către alte generații de antreprenori.

Cei cinci antreprenori care vor sta față în față cu finaliștii sunt:

  • Dragoș Anastasiu – președintele Grupului Eurolines România și unul dintre cei mai cunoscuţi şi implicaţi oameni de afaceri români în promovarea spiritului antreprenorial.
  • Rucsandra Hurezeanu – fondatoarea Ivatherm care astăzi se numără printre primii 5 jucători pe piața de dermocosmetice din România și cu o prezență internațională în 18 țări.
  • Matei Dumitrescu – General Partner în cel mai mare fond de investiții cu capital privat din România Roca X, destinat startup-urilor disruptive din piața de tehnologie, parte a Impetum Group.
  • Felix Pătrășcanu – Membru fondator și managing partner al companiei lider pe piața serviciilor de curierat rapid din România, FAN Courier.
  • Dragoș Petrescu – Una dintre cele mai importante personalități din industria HoReCa și fondatorul City Grill Restaurants.

„Să fii curios, curajos și chiar din timpul școlii să explorezi ce înseamnă businessul îți va da aripi când ești deja mai matur! Toate greșelile trebuie făcute cât mai timpuriu iar învățăturile să fie culese. Antreprenoriatul înseamnă să ai mult curaj și determinare în a-ți urmări visele și a le transpune în realitate. Și să fii pregătit când întâlnești obstacole! Iar inițiativele precum „Tineri în Arenă”, care hrănesc curajul și oferă mentorat, sunt necesare în România pentru că prin intermediul lor se lărgește baza viitorului ecosistem de startupuri din România și se formează pepiniera unicornilor de mâine”, a declarat Matei Dumitrescu, General Partner ROCA X și susținători ai evenimentului.

Toți participanții la eveniment câștigă!

Tinerii care nu au posibilitatea de a participa fizic la eveniment pot participa și interacționa în mod online prin intermediul platformei Eventmix. Aici, pe tot parcursul evenimentului, trei antreprenori - Costin Sorici, Alina David și Dan Șchiopu - vor fi disponibili să le răspundă tinerilor la orice întrebări de business pe care le adresează. De asemenea, tinerii participanți online vor putea pune întrebări celor care prezintă și pot vota mentorul care consideră că va investi în fiecare dintre cele cinci idei de afaceri.

În plus, după încheierea evenimentului vor fi pregătite patru camere de networking unde tinerii pot discuta cu alți patru antreprenori de succes: Radu Constantin, Bogdan Tudor,Mircea Vădan și Andy Szekely.

Cel mai consistent eveniment de business adresat tinerilor are mult mai multe surprize și momente emoționante pe care vă invităm să le descoperiți înscriindu-vă la https://vsfa.ro/tinerii-in-arena/ și https://app.eventmix.live/tia2022/

Parteneriat media