Rusia a declarat personae non gratae 10 angajați ai Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la expulzarea de către România, în 5 aprilie, a zece angajați ai Ambasadei Federației Ruse la București, a anunțat Ministerul de Externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut la bază activitățile şi acțiunile celor zece persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

MAE reiterează "condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse".

Cu o zi în urmă, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României. Aceasta, în contextul în care ambasada a publicat, printre altele, un articol intitulat „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei şi sursa principală de dezinformare a lumii”.