"Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu" - a fost reacția primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv joi la 4 ani de închisoare în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În incendiul din urmă cu aproape 7 ani, care a mistuit clubul, au murit 65 de tineri, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Piedone, declarații după condamnareFoto: captura tv

UPDATE 16:15 Primarul Piedone s-a predat Poliției pentru a fi încarcerat

...........

El și-a susținut în continuare nevinovăția, spunând că va merge la Penitenciarul Rahova "cu demnitate, onoare și respect".

 • "Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu", le-a spus Piedone jurnaliștilor aflați la locuința sa.

El a postat și un mesaj pe Facebook, în care susține că a fost "luat" nevinovat, iar șase ani și jumătate a fost "chinuit și tăvălit".

 • "Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele...
 • Rămâneți cu bine, oameni buni! (...) Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!", a scris Piedone în mesajul transmis locuitorilor din sectorul 5 care în septembrie 2020 l-au ales primar.

El are și un mesaj pentru familiile tinerilor morți și răniți în incendiul din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv: "Piedone merge la pușcărie nevinovat! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!".

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone - actual primar al Sectorului 5 - a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia din Colectiv.

În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare. De altfel, majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București.

Pedepsele definitive în dosarul Colectiv

 • Cristian Popescu-Piedone - 4 ani de închisoare cu executare
 • patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu - 11 ani si 8 luni de închisoare
 • patronul Clubului Colectiv Costin Mincu - 8 ani
 • patronul Clubului Colectiv Paul Gancea - 6 ani și 4 luni
 • pirotehnistul Viorel Zaharia - 6 ani și 10 luni
 • George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI - 8 ani și 8 luni
 • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie - achitată. Ea fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
 • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior - achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
 • Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.