Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care își așteaptă joi sentința în procesul Colectiv, în care în primă instanță a primit 8 ani și șase luni de închisoare, și-a delegat atribuțiile către unul dintre viceprimari. „Eu semnam o foiță. (...) Nu sunt fată mare, dar vreau să răspund pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce n-am facut”, a spus Piedone înaintea pronunțării deciziei definitive a instanței.

HotNews.roFoto: Hotnews

În prima instanță, Piedone a fost condamnat pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, în calitate de primar al sectorului 4.

Întrebat de jurnaliști cum așteaptă sentința definitivă, Piedone a afirmat că a spus „Tatăl nostru” și și-a dat cu mir.

  • „Neam de neamul meu nu l-am văzut pe patronul Colectiv. Eu am semnat o foiță.
  • Colectiv a declanșat un semnal de alarmă pentru legiuitor, dar nu s-a întâmplat nimic...Nu am niciun regret pentru că am semnat în condițiile legii. Ce au făcut marii legiuitori? Nu au făcut nimic (...)
  • Dacă Piedone poate să îi invie pe toti morții ăia. (...)
  • Nu e nimeni fată mare, nu sunt fată mare, dar vreau să răspund pentru ceea ce fac, nu pentru ce n-am facut (...)
  • Azi își vor spune cuvântul justiția și Dumnezeu”.

El i-a îndemnat pe jurnaliștii aflați în fața casei sale să îi urmărească pagina de Facebook și dacă va merge la închisoare: „Piedone nu moare, urmăriți-mi Facebookul, am comunicare și de-acolo”.

Piedone a mai susținut că și-a trăit pedeapsa în cei aproape 7 ani: „Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum în cei 7 ani, nevinovat. Nu știi ce înseamnă să nu te poți bucura de ziua de mâine”.

După patru amânări, Curtea de Apel București va pronunța joi decizia definitivă în procesul Colectiv, încheiat în decembrie 2021. În prima instanță, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone - actual primar al Sectorului 5 - a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu tragedia în urma căreia 62 de oameni au murit, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață.