Un cetăţean a sunat joi la 112 şi a anunţat că a văzut un leu care umbla liber prin cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, iar autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert prin care locuitorii sunt îndemnați să rămână în case.

Apel 112Foto: ANCOM

UPDATE 14.48: Grădina Zoologică Târgoviște și o menajerie de la Picior de Munte din județul Dâmbovița sunt autorizate să dețină lei, anunță Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmbovița, citată de Agerpres. Animalele sălbatice sunt în cuști.

„Sunt la Picior de Munte, acum au venit şi colegii mei din zonă. Fusesem în control acolo. După scandalul cu leul apărut în videoclipul unui cântăreţ de manele, prin acţiuni pe care le-am făcut împreună cu proprietarul, am reuşit şi am relocat o parte dintre lei. Din 11 câţi au fost au mai rămas trei, o parte fiind relocaţi în Africa. Au rămas un leu mare, o leoaică (mama) şi un leu pui. Toţi trei sunt în cuşcă”, a spus directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea.

UPDATE 14.33: Cei patru lei deținuți de Grădina Zoologică din Târgoviște, două femele și doi masculi, s-au aflat tot timpul în siguranță, în adăposturile special amenajate pentru ei, a scris pe Facebook, primarul Târgoviștei ,Cristian Daniel Stan.

-------------------------

"A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă", a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea, a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

ISU a transmis și un mesaj Ro-Alert:

  • "A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe!
  • Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta".