​A avea un animal acasă este visul multor familii, dar nu toate reușesc să aibă rutine, spațiu acasă sau suficient timp pentru a le acorda toată atenția pe care o merită. Pentru persoanele care au o rutină încărcată și care petrec puțin timp acasă, câinii și pisicile pot să nu fie cea mai bună alegere pentru animale de companie, deoarece necesită multă atenție și îngrijire frecventă.

5 animale de companie mici și ușoare, care sunt o alternativă la pisici și câiniFoto: eMAG

Cu toate acestea, nu toate animalele de companie necesită la fel de multă întreținere și îngrijire precum câinii sau pisicile. Există multe animale de companie mici, ușor de îngrijit, care se potrivesc perfect în rutina oricărei familii. Așadar, pentru cei care caută sugestii, iată 5 animale de companie mici și ușoare, care sunt o alternativă la pisici și câini.

Iepure pitic

Iepurii pitici sunt unul dintre animalele de companie mici și ușor de îngrijit pentru cei care nu au mult spațiu sau timp de dedicat animalelor. În general, sunt liniștiți, independenți și nu necesită mult spațiu pentru a locui. Pentru cei care caută companie, un iepure pitic poate îndeplini această nevoie. Sunt foarte afectuoși, se atașează foarte ușor de stăpâni și răspund la joacă. A avea grijă de un iepure pitic nu este foarte solicitant. Iepurii au nevoie de o cușcă, adăpătoare, hrănitoare și un spațiu pentru toaletă.

Pești

Nu ocupă spațiu, nu provoacă probleme de sănătate și nu se ocupă de muncă. Sunt o primă experiență grozavă de îngrijire a unui animal și o opțiune mai sigură pentru cei care nu au timp, spațiu sau rutine compatibile cu alte tipuri de animale. Puteți avea mai multe acvarii cu pești în casă pentru că sunt foarte ușor de îngrijit. Aveți nevoie de filtre, termometru, lumină și decorațiuni pentru acvarii pești. În funcție de tipul de pești pe care îi alegeți, este nevoie de apă dulce sau sărată, apă mai caldă sau mai rece. Indiferent, găsiți multe instrucțiuni pentru a avea grijă de acvarii pești.

Broască țestoasă

Țestoasele sunt animale de companie foarte independente și sunt animale de companie mici, ușor de îngrijit. Sunt perfecte pentru cei care au puțin timp în ziua lor pentru a avea grijă de animale. În plus, ajută la promovarea simțului responsabilității în rândul celor mai mici, deoarece copilul poate participa la întreținerea și îngrijirea țestoaselor. Pentru broască țestoasă aveți nevoie de terarii. Găsiți multe tipuri de terarii diferite și este bine să existe și o zonă cu apă. Puteți folosi terarii și pentru brotăcei, șopârle, igoane sau poate chiar și șerpi. Dar broaștele țestoase sunt cel mai ușor de crescut.

Porcușor de Guineea

Porcușorii de Guineea sunt foarte asemănători cu hamsterii, dar mai activi și mai expresivi. Cu timpul și conviețuirea, este posibil să identifici când aceste mici animale de companie pot fi triști, fericiți sau supărați. Spre deosebire de hamsteri, porcușorii de Guineea nu pot sta mult timp într-un spațiu mic. Preferă spații mai mari unde pot alerga, pășuna și juca. Componenta socială, adică interacțiunea cu oamenii sau alte animale din specia lor este esențială pentru ca aceștia să se simtă fericiți. Pentru o viață confortabilă au nevoie de o cușcă, paie sau fân, inclusiv rumeguș, adăpost pentru odihnă, jucării, adăpătoare și mâncare adecvată.

Dihor

Aceste animale de companie mici sunt adesea asociate cu rozătoarele pentru aspectul și fizionomia lor, dar nu sunt. Sunt niște însoțitori grozavi, le place să se joace și au nevoie de puțină atenție. Cu toate acestea, se adaptează rapid programelor și rutinelor proprietarilor. Prin urmare, atunci când proprietarii ies la muncă, de exemplu, dihorii profită de obicei de ocazie pentru a se odihni. Dihorii au nevoie de o cușcă, un adăpost întunecat, o zonă pentru toaletă, jucării pentru distracție, hrănitoare și adăpătoare.

Fără să știe, animalele ne pot oferi bucurie și companie și chiar pot contribui la sănătatea noastră fizică și psihică. Pentru cei care doresc să aibă un animal, dar rutinele și stilul de viață nu permit să aibă o pisică sau un câine, animalele de companie de talie mică sunt cele mai potrivite. Acestea necesită mai puțină atenție și mai puțin spațiu decât o pisică sau un câine, de exemplu, pentru a fi fericiți și a rămâne o companie excelentă.