Românul care i-ar fi ajutat pe hackerii de la KillNet care au atacat mai multe site-uri oficiale și private din România este un tânăr de 23 de ani din Satu Mare, scrie PresaSM.

Hackeri rusiFoto: Dreamstime.com

Potrivit sursei citate, I. F. este originar din Rașca și se mutase cu familia în Marea Britanie.

La domiciliul acestuia a fost efectuată o percheziție. În urma activităților comune efectuate de autoritățile române și britanice, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

„Cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat. Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Grupul de hackeri pro-Rusia KillNet a revendicat vineri pe contul de Telegram atacurile împotriva mai multor site-uri guvernamentale din România, printre care al Guvernului și al Ministerului Apărării.

Sâmbătă gruparea KillNet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS). Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.