Site-ul HotNews.ro a fost luni ținta unui atac cibernetic începând cu ora 18.00 timp în care funcționalitatea site-ului a fost serios afectată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a fost unul de tip DDOS

Atacul #DDoS implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului, ceea ce conduce la funcționarea semnificativ încetinită sau oprirea activității site-ului țintă, potrivit Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Numărul adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice, inclusiv de tip Distributed Denial of Service (DDoS), împotriva instituțiilor publice și private din România, a crescut de peste 5 ori în acest weekend, arată datele publicate luni de DNSC. Atacurile provin de la adrese IP din toată lumea, inclusiv din România.

  • Adresa IP (protocol de internet) este un număr unic atribuit fiecărui computer sau altui dispozitiv care se conectează la internet.
  • Adresele IP sunt atribuite dispozitivelor de internet de către furnizorii de servicii de internet și de foarte multe ori, furnizorii de internet atribuie aceeași adresă IP unui număr mare de computere. Ca atare, este posibil ca mai multe computere să aibă adrese IP identice.

Datele publicate luni, 2 mai, de către DNSC arată o creștere de peste 5 ori a numărului acestor adrese IP de pe care sunt propagate atacuri cibernetice și malware ce pot afecta România, de la 654 adrese IP în data de de 29 aprilie până la peste 3520 de adrese IP malițioase în data de 2 mai 2022.

Citește și: