O alertă cu bombă a fost anunțată vineri dimineață la bordul unui avion care urma să decoleze la ora 6.00 de pe Aeroportul "Henri Coandă" București, cu destinația Munchen. După câteva ore de verificări, autoritățile au stabilit că alerta a fost falsă.

Terminal Aeroport OtopeniFoto: Agerpres

UPDATE 09:50 Ameninţarea cu bombă a fost falsă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Verificările efectuate de instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii urmează a fi îmbarcaţi, iar aeronava Lufthansa, cu destinaţia Munchen, va decola în cel mai scurt timp", spun reprezentanţii CNAB.

La bordul aeronavei Lufthansa cu destinaţia Munchen, programtă să decoleze la ora 6:00 , se aflau 130 de pasageri.

....................................

Echipele speciale sunt la fața locului și fac verificări, conform autorităților.

  • „În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București - Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.
  • S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informatii și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.
  • În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, au transmis reprezentanții Poliției Române.