Tribunalul București a respins definitiv o solicitare a DNA de redeschidere a unui dosar vizându-l pe secretarul de stat Raed Arafat privind achiziția unor ambulanțe. Arafat spune că a fost "ținta unui abuz", iar această "tentativă nejustificată și abuzivă" a DNA de a-l urmări penal pentru abuz în serviciu l-a "vulnerabilizat în față opiniei publice".

Raed ArafatFoto: Captura Guvern
  • "Infirmă soluția de redeschidere a urmăririi penale în dosarul 367/P/2013 al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție - DNA, soluție dispusă prin ordonanață în data de 01.11.2021, emisă de procurorul șef al Secției de combatere a corupției din DNA", este minuta deciziei luate miercuri de către Tribunalul București.

Hotărârea în procesul intentat DNA de către Raed Arafat este definitivă. Dosarul fusese clasat în 2018 și viza achiziția de ambulanțe de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

"O tentativă nejustificată și abuzivă care m-a vulnerabilizat în față opiniei publice"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat pe Facebook, unde a anunțat că, după mai multe înfățișări și amânări, DNA a pierdut "în tentativa sa, ilegală și bizară" de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a-l urmări penal pentru abuz în serviciu.

  • "Urmează să ies cu explicații amănunțite despre acest dosar și despre această tentativă nejustificată și abuzivă care m-a vizat, m-a vulnerabilizat în fața opiniei publice și mi-a transformat ultimele 6 luni din viața mea într-un coșmar, știind foarte bine că nu sunt vinovat cu nimic, fiind ținta unui abuz", a scris Raed Arafat pe Facebook.