„Șarlatan”, un cal în vârstă de aproape 18 ani, care nu mai poate participa la misiuni de ordine publică, este dat spre adopție de către Jandarmeria Română, care spune că acesta a participat la competiții și a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională.

Cal de 18 ani dat spre adoptie de catre JandarmerieFoto: Jandarmeria Romana

Jandarmeria a făcut anunțul miercuri, pe pagina de Facebook, precizând că este vorba despre un animal născut în 3 iunie, care face parte din rasa Cal de Sport Românesc, "are un temperament vioi și este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitației".

  • „A crescut alături de noi și a fost antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile. De-a lungul acestor ani, a participat alături de colegii noștri nu doar la numeroase misiuni de ordine publică, dar și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze chiar pe podium. Ani la rând a făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.
  • Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu și-a pierdut suplețea și nici cadența, vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie.
  • Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Șarlatan. Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului și să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea și încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie", a scris Jandarmeria.

Cei care vor să adopte calul pot suna numărul de telefon 021.409.62.53, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.