Pompierii au reuşit să lichideze, după aproximativ şase ore de la izbucnire, incendiul care a cuprins una dintre halele fostei fabrici de ţigări ce i-a aparţinut omului de afaceri Zaher Iskandarani.

Incendiu la fosta fabrica de tigari din Timisoara care i-a apartinut lui Zaher IskandaraniFoto: tion.ro

Potrivit IGSU, nu au fost identificate valori ridicate de poluare. Încendiul a izbucnit în jurul orei 18.00 şi a fost lichitat puţin înainte de ora 00.00, joi seară.

”Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă”, transmite IGSU, citează News.ro.

Un incendiu violent a izbucnit, joi după-amiază, la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani, care a fost dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă cu ţigări. Una dintre halele fabricii care se află în localitatea Săcălaz, lângă Timişoara, în care erau depozitate jocuri electronice, a luat foc, fiind transmis mesaj Ro-Alert din cauza degajării mari de fum.

UPDATE 00:10 Încendiul izbucnit la o fostă fabrică de ţigări de lângă Timişoara a fost lichidat

UPDATE 20:21 Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, spune că azotatul de amoniu a fost izolat şi nu reprezintă un pericol.

  • ”Vestea bună este că am depăşit momentul critic, azotatul de amoniu a fost izolat, se acţionează pentru lichidarea incendiului.
  • Cât despre fum, în acest moment nu afectează calitatea aerului în Timişoara. Nu avem depăşiri”, a declarat Ritivoiu pentru News.ro.

UPDATE 20:05 La fața locului sunt mobilizați zeci de pompieri, iar incendiul continuă să ardă violent. În ajutorul pompierilor de la Timisoara au venit între timp echipaje de la Buziaș, Sânnicolau Mare, Făget, Deta, dar și trei autospeciale de la Arad.

Există pericolul ca focul - care a cuprins o încăpere unde sunt depozitate aparate pentru jocuri de noroc - să se extindă la o altă hală în care sunt depozitate azotat de amoniu lichid și diferite tipuri de pesticide, scrie Opinia Timișoarei.

...............................

Potrivit ISU Timiş, incendiul a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice, scrie News.ro. Din primele informaţii, nimeni nu a fost rănit, angajaţii ieșind singuri din incintă.

A fost emis şi un mesaj Ro-Alert prin care populaţia din zonă este avertizată în privinţa degajărilor mari de fum.

”Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, se arată în mesajul Ro-Alert.

După ce focul va fi stins, reprezentanţii ISU Timiş urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul.

Fosta fabrică de țigări i-a aparținut lui Zaher Iskandarani. Acesta a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei. Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.