Preşedintele Klaus Iohannis spune că "a luat act" de poziția Ungariei de a nu permite tranzitul de armament spre Ungaria. "E păcat", a afirmat Iohannis, fără a face alte comentarii. Întrebat ce armament a trimis România Ucrainei, șeful statului a spus că nu e bine să fie făcute "declaraţii publice îndelungate" pe această temă.

Klaus Iohannis si Jens Stoltenberg, la baza KogalniceanuFoto: Presidency.ro
  • "Pentru noi, este foarte important să ne ocupăm de refugiaţi şi să ne ocupăm de oamenii care au nevoie de ajutor în Ucraina. De aceea, am instalat acel hub la Suceava. Aceasta este principala noastră preocupare.
  • Evident, ajutorul militar este şi el transmis către Ucraina de către NATO, un lucru, de altfel, foarte bun. Nu cred, însă, că este foarte bine să facem declaraţii publice îndelungate cu privire la ce face o ţară sau alta concret în acest domeniu", a spus Iohannis, întrebat ce armament trimite România în Ucraina.

Chestionat despre refuzul Ungariei de a permite tranzitarea teritoriului său pentru armamentul destinat Ucrainei, şeful statului a răspuns: "Nu e mult de comentat aici. Am luat notă de această poziţie, este foarte diferită de cea adoptată de alte ţări europene în această privință și e păcat, însă mai mult de atât este greu de spus".

El a făcut aceste declarații marți, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Belgiei, Alexander De Croo, susținută la Cotroceni.