Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, pompierii intervenind pentru lichidarea acestuia şi pentru evacuarea persoanelor din clădire.

Masina de pompieriFoto: Bogdan Dinca

09:18 Incendiul a fost lichidat, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Nu au fost persoane rănite. Pacienţii care se aflau în noua clădire UPU a spitalului, la acoperişul căreia a izbucnit incendiul, au fost evacuaţi.

08:19 Incendiul a afectat doar acoperișul unității de primiri urgențe a spitalului din sectorul 4 și nu a coborât în unitatea medicală care a fost inaugurată anul trecut.

Unitatea are autorizație de incendiu din septembrie 2021, a precizat șeful ISU București-Ilfov Orlando Șchiopu. Acesta a mai precizat că, la momentul izbucnirii incendiului, în unitate se aflau șapte pacienți și cadre medicale care au fost evacuate imediat.

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale și echipe medicale mobile. ”Nu mai există niciun fel de pericol”, a mai spus Orlando Șchiopu.

-----

Şapte pacienţi şi personalul medical au ieşit înainte de sosirea pompierilor. Nu sunt persoane rănite, din primele informații.

"În jurul orei 7 am fost anunţaţi cu privire la un incendiu produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni. Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degaja fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov citat de News.ro.

Conform sursei citate, în acest moment nu se observa flacără sau fum. Nu sunt persoane rănite, au mai arătat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.