ANM a emis sâmbătă o informare meteo de răcire accentuată a vremii și instabilitatea atmosferică pentru mai multe zone din țară, dar și două coduri galbene de furtuni și ninsori (la munte).

Vreme ploioasăFoto: Dreamstime.com

Informare meteo, valabilă de sâmbătă, ora 13.00, până marți, ora 09.00:

În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Cod galben sâmbătă, de la ora 13.00 la ora 21.00

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Cod galben de duminică, ora 03.00, până luni, ora 09:00

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte, mai notează meteorologii

Sursă foto: Photo60103375©Flynt|Dreamstime.com