​Un zâmbet frumos și sănătos este ca o carte de vizită pentru propria persoană. El te ajută să te prezinți celorlalți ca o persoană mai deschisă, mai comunicativă și nu în ultimul rând, plină de o energie debordantă, care o determină să zâmbească mereu.

Implant dentarFoto: https://draristide.ro/

Un zâmbet frumos și sănătos îți poate aduce mai mult decât oricare altă investiție în propria persoană. Indiferent de gusturi, oricine apreciază un zâmbet perfect și tocmai de aceea se spune că zâmbetul poate deschide multe uși.

Iar dacă zâmbetul tău de acum nu este exact cel pe care îl visezi, iată 5 motive pentru care să investești cât mai curând într-un implant dentar și să-i redai frumusețea de altădată.

De ce se optezi pentru un implant dentar?

#1 Singura metodă de înlocuire a dinților pierduți care arată perfect natural

Există mai multe metode de înlocuire a dinților pierduți, dar niciuna nu se compară cu un implant dentar. Pentru felul în care este construit, un implant dentar arată și se comportă exact ca un dinte normal, inserându-se în osul mandibulei sau maxilarului și redând danturii funcționalitatea ei originală.

Orice implant dentar este format dintr-o rădăcină de titan, implantul propriu-zis, care fuzionează în timp cu materia osoasă în care este inserată, și o coroniță din material ceramic sau zirconiu care ține locul dintelui natural.

#2 Un implant dentar îți poate servi întreaga viață

Spre deosebire de un dinte natural ale cărui șanse de depreciere cresc odată cu înaintarea în vârstă sau de o placă dentară, implanturile, odată inserate și periodic verificate, îți pot servi întreaga viață.

Datorită materialelor lor foarte rezistente din care sunt create, implanturile dentare nu se depreciază în timp și singurul motiv pentru care le poți pierde este degradarea osului sau gingiei în care au fost inserate. Dar pe de altă parte, și din acest punct de vedere există slabe șanse să ai parte de neplăceri, dacă ești suficient de responsabil încât să mergi regulat la dentist și să acționezi prudent, conform indicațiilor medicului curant, la primul semnal de alertă.

#3 Ai nevoie de implanturi dentare pentru sănătatea ta orală

Implanturile dentare nu numai că arată extraordinară, dar sunt necesare și pentru a-ți menține sănătatea orală. Indiferent dacă îți pierzi un dinte de pe mandibulă sau maxilar, locul gol poate face ca dinții din jur să migreze, iar osul în care acesta fusese fixat să se deprecieze.

Nici măcar o proteză dentară nu poate salva eficient dinții, gingia și osul afectat din cauza pierderii unui dinte. În schimb, un implant dentar, pentru că funcționează în mod identic cu un dinte normal, oferă danturii aceleași beneficii.

#4 Nu doare deloc un tratament cu implant dentar

Dacă nu apelai la un tratament cu implant dentar pentru că te speriau expresii ca: inserarea implantului, descoperirea implantului, montarea coroniței sau orice alte proceduri medicale legate de implant, să știi că oricare din aceste operații nu doare absolut deloc în comparație cu o extracție dentară, după care sigur și tu ai suferit în momentul pierderii dintelui natural.

Procedurile ce compun tratamentul cu implant dentar se efectuează toate sub anestezie locală, iar în funcție de starea ta de sănătate și alte particularități, medicul tău curant îți poate prescrie și niște medicamente antiinflamatoare adecvate. Astfel, când iei în calcul investiția pentru unul sau mai multe implanturi dentare, durerea dentară nici măcar nu ar trebui să intre în ecuație.

#5 Cu un implant dentar te simți din nou TU

Nu-i așa că ți-era teamă să mai zâmbești din toată inima după ce ți-ai pierdut dintele? Sau să mănânci preparatele culinare preferate? Ori chiar să vorbești cu persoane noi pentru ca acestea să nu-ți poată observa handicapul?

Toate aceste situații, precum și orice alte lucruri care te făceau să te simți inconfortabil din cauza pierderii dintelui tău, sunt evenimente pe care le poți da uitării pentru că un implant dentar îți redă în cel mai scurt timp posibil viața pe care o aveai înainte de pierderea prețiosului tău dinte natural.