Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar "propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă".

Marea NeagraFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
  • „După informațiile false privind poluare aerului, combătute astăzi în repetate rânduri de specialiștii MMAP, au apărut speculații și în privința riscului de poluare a Mării Negre.
  • Riscurile poluării apelor teritoriale ucrainiene din Marea Neagră sunt minime, iar propagarea unei eventualele poluări până în apele teritoriale române este imposibilă", a scris marți seară, pe Facebook, ministrul Mediului.

El spune că specialiștii monitorizează permanent calitatea apei la nivel național, inclusiv la Marea Neagră.

Pe WhatsApp a circulat intens un mesaj potrivit căruia un nor toxic din Ucraina, care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, va ajunge în România, iar autoritățile au susținut, marți, că este vorba de un fake news.

Potrivit acestora, „niciun alt indicator măsurat (monoxid de carbon, dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon etc.) nu prezintă creşteri semnificative, nicăieri pe teritoriul României”, nici astăzi, nici mâine.