Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la un adăpost de animale, un depozit de furaje şi un siloz de cereale din judeţul Botoşani, informează News.ro. În urma incendiului mai multe animale au pierit, iar pompierii acţionează cu şase autospeciale pentru stingerea focului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a transmis că un adăpost de animale de peste 1000 de metri pătraţi, un depozit de furaje de aproximativ 20 de tone, un siloz de cereale acoperit cu anvelope şi vegetaţia uscată de pe 20 de hectare au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă după-amiază, la Mileanca.

Pentru stingerea incendiului intervin patru echipaje de pompieri de la Darabani, Săveni şi Dorohoi, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, precum şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, Havârna şi Mileaca, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

„Până la sosirea forţelor de intervenţie, proprietarul a reuşit să salveze cinci vaci şi trei viţei. Mai multe animale au pierit. Incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingerea focarelor şi înlăturarea efectelor”, a anunţat ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că în urma intervenţiei pompierilor au fost protejate de foc o casă, o anexă, două remorci de tir şi una de transport remorca.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit în zona iazului Mileanca şi, din cauza vântului puternic, s-a extins la adăpostul de animale.