Un procuror din Argeş a fost condamnat definitiv joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. El este acuzat că în anul 2013 a produs un accident auto, soldat cu moartea unui bărbat.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Este vorba despre Cătălin Vişinoiu, în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Argeş.

Aceeaşi pedeapsă o primise procurorul şi la instanţa de fond - Curtea de Apel Constanţa, cu deosebirea că instanţa supremă a înlăturat din sentinţă mai multe interdicţii pe care le avea magistratul, el având acum voie să ocupe o funcţie într-o instituţie publică.

Judecătorii din Constanţa au motivat condamnarea cu suspendare a procurorului prin faptul că acesta "a suferit ample vătămări corporale ca urmare a accidentului auto" şi are un copil minor cu probleme de sănătate, scrie Agerpres.

Conform presei locale, accidentul s-a produs în toamna anului 2013, la ieşire din localitatea tulceană Jijila.

Maşina condusă de Cătălin Vişinoiu, la acea vreme prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Măcin, a derapat pe fondul unui carosabil umed şi a vizibilităţii reduse, după care a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, a murit pasagerul de pe scaunul din dreapta - un bărbat de 46 de ani.