Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Vasile Dâncu, au transmis mesaje de condoleanțe familiilor militarilor morți după ce elicoperul în care se aflau s-a prăbușit.

Klaus IohannisFoto: Captura video

„Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar. În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!”, este mesajul presedintelui.

„Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace”, este si mesajul ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Elicopterul plecat în căutare a dispărut și el de pe radar. Cele două aeronave s-au prăbușit, a confirmat pentru HotNews.ro ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Șapte militari de la bordul elicopterului au murit.

Toate informațiile despre prăbușirea aeronavei MiG 21 LanceR și a elicopterului IAR 330-Puma pot fi cititeAICI.