România a început procedurile pentru suspendarea dreptului de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Măsura a fost luată deja de mai multe state UE.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Autoritatea Aeronautică Civilă Română a anunțat că a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă:

  • "(...)Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă.
  • Excepţie de la această măsură fac zborurile umanitare şi cele de urgenţă".

Până acum, și-au închis spațiul aerian pentru Rusia următoarele state: Marea Britanie, Bulgaria, Polonia şi Cehia.

  • "România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

De asemenea, România urmează să înceapă procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

Cărbunaru a făcut aceste declarații sâmbătă, după şedinţa Task Force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.