Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă în zone din 10 judeţe și în municipiul Bucureşti.

Ceata densaFoto: pexels.com

Astfel, până la ora 9:00, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa (zona joasă), Teleorman, Ialomiţa, Argeş (zona joasă), Călăraşi, Ilfov, Gorj (zona joasă), Olt, Vâlcea (zona joasă) şi Dolj se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Potrivit meteorologilor, până la ora 8:00, ceaţa va persista şi în Municipiul Bucureşti.

Tot luni dimineață, centrul Infotrafic al Poliției Române a semnalat ceață pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Se circula în condiții de ceață și pe autostrăzile principale, A1 București-Pitești (tot tronsonul), A2 București-Constanța (km 10-144) și A3 București-Ploiești (tot tronsonul), vizibilitatea fiind în general între 100 și 200 de metri, scăzând uneori sub 50 de metri.

  • Pe timp de ceaţă, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan, acordând atenție sporită pietonilor și bicicliştilor, care sunt mai greu vizibili în trafic, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranță faţă de vehiculele din față şi să folosească luminile de ceață.