Nouă din zece magazine Profi din Bucureşti verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au fost închise temporar până la remedierea problemelor descoperite, iar pentru trei dintre acestea activitatea ar putea fi oprită până la şase luni. Potrivit ANPC, au fost descoperite produse expirate, spaţii murdare şi gândaci.

HotNews.roFoto: Hotnews

ANPC a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă citat de News.ro, că au fost controlate zece magazine Profi din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ale Capitalei.

Conform ANPC, au fost descoperite următoarele probleme:

  • legume şi fructe deshidratate, cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, produse expirate.
  • spaţii de depozitare necurățate, mărfuri care nu aveau elemente de identificare şi nici data limită de consum.
  • vitrine frigorifice necurățate, cu mucegai, insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, fire de păr, mucuri de ţigară cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide, cu grila ventilatorului plină de plastic topit.
  • rafturi din zona de patiserie neigienizate, pline de praf, resturi alimentare şi insecte moarte.
  • nerespectarea temperaturilor de depozitare şi vânzarea unor produse congelate cu acumulări de gheaţă în ambalaj şi arsuri de congelare.

Potrivit ANPC, într-un magazin au fost găsiţi şi gândaci vii.

Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 227.000 de lei. De asemenea, ANPC a decis închiderea temporară a nouă magazine, până la remedierea problemelor. Pentru trei dintre acestea a fost făcută propunerea de închidere până la şase luni.

Cu o zi în urmă, ANPC a anunțat închiderea, pentru o perioadă de cel mult şase luni, a trei magazine Profi şi aplicarea unor amenzi de 144.000 de lei, în urma unor controale făcute marţi în şapte magazine din sectoarele 2, 3, 4 şi 6.

De asemenea, în ultima perioadă ANPC a anunțat că a amendat mai multe magazine MegaImage.