Nelu Ciobanu, fost procuror militar, absolvent al Facultății de Drept a Universității din București, a fost numit de premierul Ciucă pe poziția de secretar de stat la Ministerul Justiție. Ciobanu a candidat la Consiliul local al sectorului 5 din partea partidului Pro România, condus de Victor Ponta.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nelu Ciobanu este un alt candidat la Consiliul Local al Sectorului 5 cu care ne mândrim!

Fost militar și om cu experiență, Nelu este genul de persoană careia îi place să vorbească despre soluții, pentru că problemele le știm cu toții foarte bine.”, se arată pe pagina de campanie a Pro România.

Potrivit CV-ul său, Ciobanu a fost formator al Institutului Național al Magistraturii și/sau al Școlii Naționale de Grefieri în domeniile: Drept penal și procesual penal, Criminalitate economico-financiară, Dreptul Uniunii Europene, Management judiciar și Informații clasificate.

Are trei mastere în drept internațional public și drept european (2007-2009 și 2004-2005), un master în management public (2005-2006), al absolvit un curs postuniversitar de drept comunitar (2003-2004) și două cursuri postuniversitare în domeniul apărării, securității și siguranței naționale (2003 și 2004).

A îndeplinit mai multe funcții de execuție sau de conducere în cadrul sistemului judiciar (Institutul Național al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție sau parchetele militare), cum ar fi: director adjunct al Institutului Național al Magistraturii (2015-2017), procuror militar șef adjunct al Secției. parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (2014-2015) sau procuror general militar al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București (2009-2014).

Tot prin decizii ale premierului, Constantin Ştefan a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei, iar Ákos Derzsi a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

De asemenea, şeful Executivului l-a numit pe Marius-Ilie Stanciu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi l-a eliberat pe Mihnea-Claudiu Drumea din funcţia de secretar de stat în cadrul acestui minister.