Un comisar de poliție din Timișoara a fost lovit și pus la pământ într-un mall de către un bărbat cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă, incidentul având loc sub privirile a patru colegi, care însă nu au intervenit. Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, cataloghează drept revoltătore lipsa de acțiune a colegilor polițistului.

PolitiaFoto: Politia Romana

În imagini, publicate de TVR, se vede cum un polițist - comisar-șef de la Secția 4 de Poliție - este lovit cu pumnul de către un bărbat cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă. Polițistul lovit cade, în timp ce la incident asistă patru colegi de-ai săi care, în loc să intervină și să-l imobilizeze pe agresor, se îndepărtează.

Incidentul a avut loc în parcarea subterană a unui mall din Timișoara, iar polițistul a intervenit după ce acolo izbucnise un conflict.

Poliția Timiș vorbește despre ''o corectă evaluare a situaţiei de fapt''

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a transmis, marţi seara, că nu se poate lua în discuţie o lipsă de reacţie din partea Poliţiei, ci se poate vorbi despre ''o corectă evaluare a situaţiei de fapt, astfel încât conflictul să nu escaladeze şi să nu survină rănirea altor persoane".

  • "Esenţial de precizat este că bărbatul (agresorul - n.r.) a fost imobilizat la faţa locului de către ceilalţi poliţişti, care se aflau în misiune.
  • Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în prezent aflându-se în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş", a arătat sursa citată, conform Agerpres.

Prefect: Lipsa de acțiune a colegilor poliţistului în timp ce acesta e lovit este revoltătoare!

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a reacționat, miercuri, printr-un mesaj pe Facebook în care a catalogat drept revoltătore lipsa de acțiune a colegilor polițistului:

  • "Filmarea de la Mall cu lipsa de acțiune a colegilor poliţistului în timp ce acesta e lovit este revoltătoare! Cer polițiştilor timişeni să acționeze cu maximă fermitate la cea mai mică tentativă de sfidare. Mă voi deplasa personal la sediul IPJ Timiş pentru a transmite colectivului acest mesaj.
  • Nu voi permite ca în mandatul meu să continue disoluția autorității de stat în județul Timiş! Avem nevoie de instituții puternice şi respectate. Este singura variantă pentru ca cetățeanul să-şi recapete încrederea că este protejat şi apărat!".