Liderul PNL, Florin Cîţu, a depus un proiect de lege privind recunoaşterea sportului electronic în România, însă la scurt timp inițiativa legislativă a fost retrasă de pe site-ul Senatului.

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu

Tineretul Național Liberal a anunțat, printr-un comunicat de presă, depunerea acestui proiect de lege, iar Florin Cîțu este inițiator al propunerii legislative formulate de TNL, aceasta fiind depusă marți la Senat.

La scurt timp, proiectul de lege a fost retras însă de pe siteul Senatului, iar reprezentanții Departamentului de comunicare al PNL au transmis joi că urmează să fie făcute modificări.

  • "Partidul Național Liberal este cel mai puternic partener al mediului privat și este deschis în fața pieței și industriilor creative.
  • Industria de E-Sports din România avea nevoie de o recunoaștere formală pentru a se dezvolta și noi am răspuns pozitiv, în cel mai liberal mod posibil.
  • Cea mai corectă reglementare este cea ceruta de piață. Am depus un proiect de lege pentru E-Sports la începutul sesiunii parlamentare", spune Florin Cîțu, citat în comunicatul de presă al TNL prin care era anunțată depunerea proiectului de lege.

În România, în momentul de față au loc deja recurent mari evenimente de gaming cu un focus mare pe E-Sports precum Bucharest Gaming Week, Gaming Marathon, Digital Crusade sau Romanian Esports League. Acestea adună cumulat milioane de vizitatori, atât fizic cât și online, atât din țara noastră, cât și din întreaga lume, spun reprezentanții TNL în documentul citat.

În comunicatul de presă este citat și Vlad Marinescu, președintele Federației Internaționale de E-Sports, care "salută" această inițiativă: "Este un pas important pentru România și pentru jucătorii români, care vor putea participa la competițiile internaționale și vor putea concura, de la egal la egal, cu jucătorii din alte state ale lumii. Recunoașterea E-Sports în România va contribui în mod direct la creșterea acestei industrii și va duce reușitele României la cel mai înalt nivel”.