Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, referitor la cei 1.000 de militari americani care vor fi transferaţi din Germania în România, că este o măsură asiguratorie la care ţara noastră se aştepta.

Nicolae CiucaFoto: Facebook/ Guvernul Romaniei

„Este o măsură asiguratorie la care ne aşteptam. Astăzi s-a făcut anunţul formal, ca atare în perioada următoare, în conformitate cu planurile de deplasare, urmează să se stabilească la nivelul experţilor, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, modul în care se va desfăşura activitatea. Sunt 1.000 de soldaţi americani care sunt dislocaţi din Germania în România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, la Parlament, conform News.ro.

Preşedintele american Joe Biden a aprobat în mod oficial o desfăşurare suplimentară de trupe în Europa de Est, anunţă CNN. Informaţia a fost confirmată ulterior într-o conferinţă de presă la Pentagon, desfăşurarea de trupe urmând să aibă loc în „zilele următoare”, inclusiv în România, unde urmează să sosească 1.000 de militari. Secretarul de presă al Pentagonului John F. Kirby a precizat că prezenţa acestor forţe nu va fi permanentă.

Citește și: Reacția lui Iohannis după anunțul SUA: Un rol important de descurajare a oricăror evoluții negative de securitate în regiune