Medicii de la Spitalul de Copii din Iași se luptă să salveze viața unui copil de 2 ani aflat în comă și care are facturi noi și vechi, părinții fiind arestați pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului, potrivit Ziarul de Iași.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicii sunt foarte rezervați în privința șanselor micuțului.

Copilul a fost transferat din localitatea Urecheni, județul Neamț, iar presa din acest județ scrie că mama de 20 de ani și concubinul de 17 ani au fost arestați luni, 1 februarie, pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru rele tratamente aplicate minorului.

„La prima evaluare prezintă necroză de fese, un pacient care prezenta și hematoame intracerebrale, este ventilat mecanic, în stare foarte gravă, critic, se aplică tratamentul specific în această patologie, evoluția va fi destul de greu favorabilă având în vedere multiplele leziuni pe care le prezintă pacientul.

Au venit medicii de la IML, există suspiciunea loviturilor a celor din anturajul copilului, sunt lovituri - fracturi mai noi și fracturi mai vechi, e posibil să fie produse prin accident, căzătură, dar și prin lovire”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că luni a fost înregistrat un dosar penal, în urma sesizării poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 14 Urecheni, cu privire la faptul că un echipaj de ambulanţă a preluat un copil care prezenta multiple leziuni, suspiciunea fiind că ar fi fost agresat de către părinţi.

Cei doi părinţi sunt cercetaţi de procurori pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului.

Ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu Neamţ care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.