Noul guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării este Teodosie Marinov, care vine din postul de director al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean condus de Horia Teodorescu (PSD). Marinov a fost numit printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, acesta revocând-o din funcție pe Adriana Groza, susținută de USR. Noua numire este citicată dur de către liderul USR, Dacian Cioloș: "Dacă ești ascultător și slujești mâna care te trage de sfori, poți să fii orice, chiar și guvernator".

HotNews.roFoto: Hotnews

Marinov a fost numit guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, după ce a fost revocată Adriana Atena Groza, numită în guvernarea USR- PNL -UDMR.

Teodosie Marinov are 51 de ani şi a absolvit Facultatea de Sociologie - Psihologie la Universitatea „Spiru Haret“ din Bucureşti, conform Adevărul.

Până la data numirii la conducerea Rezervației Biosferei Delta Dunării, el a fost director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean condus de Horia Teodorescu (PSD).

De asemenea, Teodosie Marinov a fost subprefect al județului Tulcea, fiind numit de Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Dacian Cioloș: Noua numire demonstrează că suntem un stat captiv politrucilor

Noua numire este citicată dur de către liderul USR, Dacian Cioloș:

  • "Dacă ești ascultător și slujești mâna care te trage de sfori, poți să fii orice, chiar și guvernator. E important doar să faci parte dintr-o gașcă, să fii cu ai tăi, cei care te pun în funcții și te salvează de câte ori ai nevoie, tu doar asculți și livrezi pentru șmecherii de la partid.
  • Ceea ce pentru un om normal pare deplorabil și rușinos pentru noua clasă de politruci înseamnă devenire și reușită. Nu e vorba despre servitute și umilință decât în fața șefului tău, pentru că în rest te ajungi și devii „șef pe plantație”.
  • Așa că, doamnelor și domnilor, permiteți-mi să vi-l prezint pe noul guvernator al Deltei, care vine de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea.
  • Ce-l recomandă? E de la PSD și e numit de premierul PNL și asta e suficient".

Cioloș mai spune că această numire decredibilizează încă o dată întregul sistem, dacă mai era nevoie de așa ceva, restaurează contraselecția din administrația publică și demonstrează că suntem un stat captiv politrucilor, cei care s-au organizat în bande de partid care fie fură de la cetățeni, fie instigă la violență.