Un tânăr de 24 de ani, care a fost prins cu peste şapte kilograme de cannabis asupra sa, droguri aduse din Spania, printr-o firmă de coletărie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile prin decizie a Tribunalului Alba.

CannabisFoto: diicot.ro

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de News.ro, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reţinut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri şi trafic international de droguri de risc.

„În cauză, s-a reţinut faptul că inculpatul a introdus în ţară prin intermediul unei societăţii de coletărie un colet cu ţară de provenienţă Spania în care erau disimulate drogurile de risc. Acesta a fost prins în flagrant având asupra sa cantitatea de 7,48 de kilograme de canabis, acţiune realizată împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi B.C.C.O. Timişoara. Asupra inculpatului a fost găsit şi un cântar electronic şi alte bunuri folosite la porţionarea drogurilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa citată menţionează că în urma a cinci percheziţii, anchetatorii au descoperit şi ridicat mai multe pungi de dimensiuni reduse care conţineau masă vegetală de culoare verde-oliv cu aspect şi miros specific canabisului, trei telefoane mobile şi alte mijloace de probă.

Bărbatul a fost prezentat, la data de 27 ianuarie, Tribunalului Alba, care a decis arestarea sa pentru 30 de zile.