Un bărbat din județul Mureș a fost arestat, fiind acuzat de către procurorii DIICOT că a sechestrat în gospodăria sa și a exploatat trei tineri proveniți din casele de copii, timp de opt ani.

Copil abuzatFoto: Artit Oubkaew / Alamy / Profimedia Images

DIICOT a anunțat vineri reținerea și apoi arestarea preventivă de către Tribunalul Mureș a unui bărbat în vârstă de 44 de ani, acuzat de trafic de persoane în formă continuată.

Procurorii spun că, începând cu anul 2014, bărbatul a adăpostit în condiții improprii trei tineri proveniți de casele de copii, pentru a-i exploata prin muncă.

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți. "Inculpatul exercita un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria", arată DIICOT.

În acest caz au fost făcute două percheziții, în urma cărora au fost ridicate inclusiv săbii și cuțite, și au fost duse la audieri trei persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în acest caz.