Ștefan (Lindon) Duduianu, unul dintre liderii grupării Duduianu, care era dat în urmărire internațională, a fost ridicat de polițiști joi dimineață de pe Aeroportul "Henri Coandă" din București, după ce anunțase pe Facebook că se predă și se întoarce în țară, din Marea Britanie, pentru că ar fi nevinovat.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În data de 27 ianuarie 2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale au încarcerat, în baza mandatului de arestare preventivă, un bărbat de 26 de ani. Acesta se afla în urmărire, iar în această dimineață a fost preluat dintr-un aeroport", a transmis Poliția Capitalei.

Ștefan (Lindon) Duduianu, unul dintre membrii grupării Duduianu, și-a anunțat întoarcerea în țară, din Marea Britanie, printr-un live pe Facebook făcut din aeroport, la plecare.

  • "Ia să-mi dați și mie un share, vă rog, că vreau să fac un anunț foarte important. (...)
  • Vreau să fac și eu un anunț către domnul procuror al României și către domnul ministru al Justiției. Eu mă simt nevinovat și știu că e foarte mare abuz în dosarul meu. Domnul procuror al României și Poliția și ministrul Justiției vreau să ia atitudine pentru că chiar nu am făcut nimic.
  • Dacă mă simțeam vinovat nu mai îmi cumpăram bilet să vin acasă și să mă prezint singur. De-asta am decis să vin acasă și să mă prezint singur. (...) Am o familie de crescut (...)
  • De-asta am făcut apelare la domnul ministru al Justiției pentru că dacă sunt Duduianu asta nu înseamnă că sunt vinovat (...)
  • Mă duc să-mi fac check-in şi de asta am făcut live-ul, să vadă toată Poliţia Română. Să vadă că vin singur şi mă predau. Interpolul, toată lumea. Am decis să vin acasă și să mă prezint singur", a susținut Ștefan (Lindon) Duduianu la plecarea de pe aeroportul din Birmingham.

Ștefan Duduianu a fost dat în urmărire internațională de către Poliția Română în august 2020, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru tâlhărie și șantaj. Atunci, a fost dat în urmărire și Florin Duduianu, al cărui nume figurează în continuare la rubrica "Most Wanted" de pe site-ul Poliției Române.

În iulie 2020, peste 100 de polițiști au făcut 11 percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov și Teleorman, într-un dosar penal vizând infracțiunile de tâlhărie și șantaj deschis în urma plângerilor făcute de către mai mulți cântăreți de manele.

Potrivit ProTV, aceștia s-ar fi plâns că ar fi fost invitați la diferite petreceri organizate de cei din clanul Duduienilor, iar acolo banii pe care i-ar fi câștigat de la cei cărora erau puși să le cânte piesele preferate le erau luați cu forța. În alte cazuri, ar fi fost puși să cânte fără să fie plătiți, fiind șantajați.

În acest dosar, 13 membri ai clanului Duduianu au fost trimişi în judecată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1: Ştefan Duduianu, Florin Duduianu, Nicolae Constantin, Nicolae Mihai Venţer, Marius Cristian Radu, Mihai Cristian Olaru, Sofian Văduva, Cristian Bolcoş, Sebastian Mario Radu, Ionuţ Văduva, Miltiade Văduva (Seif Duduianu) și Ion Corporan.