Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, face o vizită la Bucureşti, miercuri și joi, și se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. Vizita are loc în contextul tensiunilor tot mai mari privind o posibilă invadare a Ucrainei de către trupele rusești și după anunțul Franței privind trimiterea de soldați în România în cadrul misiunilor NATO.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Ambasadei Franței, Florence Parly va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă şi va avea o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

"Discuţiile se vor axa în special pe aprofundarea relaţiilor din domeniul apărării dintre cele două ţări, în cadrul Parteneriatului strategic, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea în materie de armament. Ministrul francez va discuta, de asemenea, cu interlocutorii săi, despre misiunile din Sahel, priorităţile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, precum şi despre situaţia regională din Europa de Est, în contextul în care Franţa şi-a exprimat disponibilitatea de a-şi consolida prezenţa în România, în cadrul misiunilor NATO", precizează ambasada.