Procurorii DNA fac, miercuri, percheziții la Primăria Iași, inclusiv în biroul primarului Mihai Chirica. Conform Reporter de Iași, ancheta vizează modul în care au fost emise acte urbanistice care au certificat edificarea unei clădiri de birouri.

HotNews.roFoto: Hotnews

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că au loc percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

Una dintre percheziții are loc în biroul primarului Iașiului, Mihai Chirica.

  • "În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort", a declarat Mihai Chirica pentru Ziarul de Iași.

Ancheta ar viza modul în care au fost emise acte urbanistice care au certificat edificarea unei clădiri în Tătărași de către compania Flux. Publicația Reporter de Iași a dezvăluit recent că, în acest caz, au fost emise două certificate de atestare a edificării construcției la doar o zi distanță: unul era semnat de către fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, iar celălalt de primarul Mihai Chirica. Jurnaliștii scriu că ambele certificate ar conține falsuri, atestând că blocul ridicat în Tătărași respectă indicatorii urbanistici aprobați de Primărie.

Mihai Chirica este vizat în două dosare penale. Unul dintre acestea, instrumentat de DIICOT, vizează o afacere cu un teren din centrul orașului. În aprilie 2021, Mihai Chirica a anunțat că se autosuspendă de la conducerea filialei Iași a PNL și se va "concentra pe activitatea administrativă". Reacția sa a venit atunci la o zi după intervenția președintelui Klaus Iohannis, care spunea că va cere o reacție a PNL în cazul lui Mihai Chirica, inculpat pentru corupție, și a șefului CJ Iași, Costel Alexe, urmărit și el penal de DNA.

Chirica a susținut că este nevinovat și că are "conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu".