Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va contesta decizia de carantinare impusă după ce a revenit săptămâna trecută din Iordania, ţară aflată în zona roşie, precum și cele trei amenzi primite cu o zi în urmă pentru nerespectarea carantinei, după ce a mers să oficieze slujba, apoi a participat la două evenimente.

Arhiepiscopul TeodosieFoto: Agerpres

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat, marţi, că IPS Teodosie va contesta decizia de carantinare, iar acţiunea va fi depusă la o instanţă din Bucureşti, scrie News.ro. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului va contesta, la o instanță din Constanța, şi cele trei amenzi primite de la poliție în cursul zilei de luni.

Reamintim că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de către polițiști de trei ori, luni, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente, scrie News.ro. Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat printr-un comunicat postat pe Facebook, în care spune că amenzile date IPS Teodosie "sunt ilegale":

  • "Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00.
  • Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.
  • În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.
  • Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat".

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că IPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal, precizând că decizia de carantinare a fost emisă de DSP deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.