Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a anunțat organizarea unor puncte de lucru temporare în stațiile de metrou, pentru eventuale situații de urgență care pot apărea în condițiile numărului mare de călători, dată fiind greva de la STB, aflată deja în a cincea zi.

HotNews.roFoto: Hotnews

ISU a anunțat, pe Facebook, că, în condițiile în care în aceste zile o mare parte dintre persoane folosesc metroul ca modalitate alternativă de deplasare, în special la orele cu trafic intens, în intervalele orare 07:00-10:00, respectiv 16:00-19:00, vor exista puncte de lucru temporare, pentru "reducerea timpului de răspuns și gestionarea promptă a oricăror situații de urgență" care se pot produce în stațiile de metrou cu aflux ridicat de călători, precum: Piața Unirii 1-2, Universitate, Piața Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piața Sudului și Lujerului.

În imediata apropiere a acestor stații de metrou va fi amplasată câte o autospecială de pompieri, "membrii echipajului având atât misiunea de a realiza evacuarea călătorilor, în cel mai scurt timp, în eventualitatea producerii unei situații de urgență, cât și de îndrumare a acestora pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19".

Greva STB a continuat și luni, pentru a cincea zi la rând, când doar aproximativ o cincime dintre mijloacele de transport public au ieșit pe trasee, dimineață, ceilalți șoferi și vatmani continuând prrotestul. Liderul sindical Vasile Petrariu a amenințat că marți, în zi lucrătoare, vor fi și mai puțini șoferi și vatmani pe traseu dacă directorul STB nu demisionează. Adrian Criț, directorul STB, a spus că situația financiară a societății este grav afectată în urma celor cinci zile de grevă, în condițiile în care zi de zi s-au pierdut 4,8 milioane de lei prin neefectuarea prestațiilor.