Vremea se va încălzi uşor, în mare parte din țară, după 28 ianuarie. Lapoviţă şi ninsoare sunt posibile aproape în fiecare zi, conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.

Peisaj de iarnaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 24 ianuarie-6 februarie:

BANAT

În primele două zile vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor în jurul a -10 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5...6 grade, iar minimele -3...-1 grade. Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -4 și 0 grade.Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

CRIȘANA

Valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei, în 24 și 25 ianuarie, când la nivelul întregii regiuni media maximelor va fi de -3...-2 grade, iar a minimelor de -12...-10 grade. Între 26 și 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3...5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3...-1 grad. Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații între 2 și 5 grade și a minimelor între -6 și -1 grad. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.

TRANSILVANIA

În primele trei zile de prognoză vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5...-1 grad și a minimelor de -16...-10 grade. Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6...7 grade. În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade și a minimelor între -9 și -2 grade. Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.

MARAMUREŞ

În primele două zile vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a maximelor termice în jurul a -5 grade și a minimelor, în general, de -16...-14 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 2...3 grade, iar minimele -3...-2 grade. Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între -1 și 3 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade. Din data de 25 ianuarie vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice, de -4 grade și a minimelor de -10 grade, la începutul intervalului, până la 5...6 grade media maximelor și -2 grade a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. În zilele care vor urma, temperaturile maxime vor avea o medie care va avea variații între 2 și 6 grade, iar temperaturile minime o medie, în general, de -5...-1 grad. Temporar, vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, aproape în fiecare zi.

DOBROGEA

Și la nivelul acestei regiuni, în primele două zile se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6...-5 grade. Până în jurul datei de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 5...6 grade, iar minimele -1...0 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice vor avea variații, între 3 și 6 grade media maximelor și între -3 și o grade a minimelor. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-26 ianuarie, precum și în primele zile ale lunii februarie.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de -1 grad și o medie a minimelor de -9...-8 grade, la începutul intervalului, până la valori de 7...8 grade pentru media maximelor și -3...-2 grade pentru cea a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. În zilele care vor urma este posibilă, din nou, o ușoară scădere a temperaturilor, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 4...6 grade, iar a minimelor de -6...-4 grade. Până la finalul lunii ianuarie doar izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. În primele zile din februarie va fi posibil ca aria acestora să se extindă.

OLTENIA

Până în jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi într-un proces treptat de încălzire. De la o medie a maximelor termice de 0 grade și a minimelor de -11...-10 grade, în prima zi, se va ajunge la maxime termice care în medie să atingă 7...8 grade și minime care în medie să fie de -3...-2 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variații semnificative, media maximelor se va situa între 4 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie va crește după data de 28 februarie.

LA MUNTE

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține negative. Media maximelor termice va avea variații între -11 și -3 grade, iar a minimelor între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele patru zile. Temporar, va ninge în fiecare zi.