Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, consideră că greva de la STB este "imorală, penală şi politică" și cere PSD excluderea din partid a preşedintelui Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

Ciucu spune că greva de la Societatea de Transport Bucureşti este "imorală" pentru că a fost declanşată odată cu apariţia raportului de audit, care arată, pentru prima dată, că STB este "furată" de 30 de ani.

  • "Directorul tocmai centralizase anumite decizii (ore suplimentare, piese, carburanţi, etc.) pentru a reduce risipa şi furtişagurile.
  • Toată această situaţie a fost patronată de sindicatele postdecembriste şi tolerată de primari", a afirmat Ciprian Ciucu.

În opinia primarului Sectorului 6, greva de la STB este "penală" având în vedere că "oamenii sindicalistului Vasile Petrariu îi ameninţă pe şoferii care vor să respecte legea şi să reia lucrul" şi că autobuze au fost "vandalizate", iar şoferii "bruscaţi".

De asemenea, în opinia lui Ciprian Ciucu, greva de la STB este "politică", pentru că Vasile Petrariu a fost recrutat pe listele PSD:

  • "Ar mai fi orchestrat el această grevă împotriva unui primar din partidul său? Nu. Bucureştiul, bugetul PMB a ajuns unde este şi din cauza subvenţiei imense, subvenţie din care se hrăneşte de 30 de ani un întreg sistem parazitar, deghizat în haine sindicale.
  • La prima mişcare în care se încearcă oprirea risipei şi de creştere a eficienţei, oamenii sunt mobilizaţi fix împotriva echipei care îşi asumă stoparea furturilor".

El a cerut PSD să se delimiteze de Petrariu, să îl excludă din partid şi "să nu îi mai alimenteze ego-ul de vătaf care a controlat zeci de ani cea mai mare societate din Bucureşti".

Într-un alt mesaj postat sâmbătă după-amiază pe Facebook, Ciucu scrie că "greva lui Petrariu a costat până acum STB 8.980.133 de lei": "Oameni buni, reveniți la muncă! Petrariu, ajunge! Nu mai periclita situația, și asa grea, a STB!"