Autorităţile braşovene au intervenit sâmbătă după-amiază, pentru salvarea unui copil de 14 ani care a căzut în apa unui lac din localitatea Dumbrăviţa, după ce gheaţa formată la suprafaţă a cedat. Copilul şi alţi trei adolescenţi au intrat cu bicicletele pe gheaţă, iar trei dintre ei au căzut în apă, doi reuşind să se salveze.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

UPDATE Băiatul de 14 ani a fost găsit de scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov după câteva ore de căutări, el fiind preluat şi transportat la spital, efectuându-i-se manevre de resuscitare, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, conform Agerpres.

Apelul la 112 a fost primit sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.30.

  • „La faţa locului s-au deplasat, de îndată, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Feldioara, pompieri şi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, precum şi echipaje SMURD. Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a unui lac din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov, iar ca urmare a ruperii gheţii, 3 dintre acestea au căzut în lac”, a tranmis ISU Brașov, conform News.ro.

Doi dintre cei trei adolescenţi au reuşit să iasă din lac, iar salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov îl caută pe cel care nu a reuşit să iasă din apă.

Unul dintre cei doi adolescenți care au reuşit să iasă din lac a fost consultat la faţa locului de către cadrele medicale, iar al doilea a fost transportat la spital.