​Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, a sesizat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti cu privire la defrişarea a aproximativ 150 de arbori de diferite specii, fără aviz de specialitate, în Sectorul 2 al Capitalei, pe un teren proprietate privată, cuprins între strada Fabrica de Glucoză și Intrarea Chefalului.

Defrisari in sectorul 2 (sursa foto: Facebook) Foto: Hotnews

În urma verificărilor făcute, au fost identificaţi operatorul economic şi beneficiarul lucrărilor de defrișare, urmând a fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

PMB menționează că, la momentul controlului, au fost prezentate acte, eliberate de Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti (DAMB), prin care a fost avizată doar defrişarea a 20 de nuci, specie pentru care nu este necesar avizul PMB, ci doar cel al DAMB.

Având în vedere faptul că pe terenul respectiv mai există arbori care ar putea fi defrișați, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va continua verificările şi în perioada următoare.

Potrivit legislației de mediu în vigoare, intervenția asupra arborilor și arbuștilor situați pe domeniul public și privat al statului, al Municipiului București, precum și pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice/juridice se realizează numai în baza avizelor de specialitate (defrișare/toaletare) emise de Direcția de Mediu a Primăriei Municipiului București, ca urmare a solicitărilor făcute de administratorii/proprietarii legali ai terenurilor/domeniilor respective.