Autorităţile din Harghita lansează, sâmbătă, SkiHarghita, primul domeniu schiabil din România care conectează 12 părtii din șase locuri diferite ale judeţului. De astăzi, accesul pe aceste pârtii este posibil utilizând o singură cartelă care poate fi achiziţionată la pârtia de schi aleasă.

schi în HarghitaFoto: Consiliul Judetean Harghita

Pârtiile de schi pe care se va putea face accesul cu aceeaşi cartelă se află pe o rază de 100 de kilometri, în zonele Bucin, Borsec, Miercurea Ciuc şi Băile Homorod.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Harghita, au fost distribuite către operatorii domeniilor schiabile 14.000 de cartele de acces pentru turiști.

  • “Turismul devine din ce în ce mai puternic în județul Harghita. Prin ADI (n.r. - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) Harghita, sub coordonarea vicepreședintelui consiliului județean, Biró Barna Botond și a directorului Szabó Károly, am reușit să dezvoltăm servicii care sunt Family Friendly.
  • Mergem mai departe și, pe lângă oferta de schi, vom include și oferte de wellness, astfel încât, printr-o singură aplicație, să poată fi accesate cât mai multe servicii. Dorim prin diversificarea serviciilor să oferim posibilitatea familiilor din județul Harghita să obțină venituri din turism dar și din promovarea și comercializarea produsele locale, tradiționale și ecologice” a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, citat într-un comunicat al instituției.

Detalii privind posibilităţile de petrecere a timpului liber în judeţul Harghita pot fi găsite aici:https://visitharghita.com/