Procurorii DNA fac joi percheziții la Primăria Capitalei și la două instituții din subordine, primarul Nicușor Dan spunând că anchetatorii au mers și în biroul său pentru a-l anunța că au mandat să ridice documente.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că percheziții au loc atât la Primăria Capitalei, cât și la Direcția generală de arhitectură, peisagistică și monumente de for public și la Administrația municipală pentru consolidarea clădirilor cu risc sesmic.

Anunțul oficial al DNA:

  • "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.
  • În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.
  • În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

În conferința de presă în care a reacționat față de greva STB, Nicușor Dan a spus, răspunzând unei întrebări, că anchetatorii au mers și în biroul său, în calitate de coordonator al instituției, anunțându-l că au mandat pentru a ridica documente.

El a mai afirmat că dosarul ar fi legat de resurse umane, dar că nu știe foarte clar și că urmează să discute cu procurorii:

  • ”Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziţie. Le-am spus că trebuie să plec la o conferinţă de presă.
  • Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc.
  • Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi le-am spus, <>”.