​Peste 20 de percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în judeţul Mureş, fiind desfăşurate totodată şi acţiuni de ridicare de înscrisuri în 13 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu carduri/vouchere de vacanţă, cu un prejudiciu de un milion de lei, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş pun în executare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Mureş, precum şi 44 de ordonanţe de ridicare de înscrisuri în 13 judeţe şi municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune”, potrivit IGPR.

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii unor societăţi din judeţul Mureş ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare şi masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanţă, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora.

Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizaţi. Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere, mai precizează polițiștii.