Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară, că este incalificabilă, dacă se confirmă, agresarea sexuală de către educatoarea din Suceava a cel puțin trei minore. Cîmpeanu afirmă că femeia trebuie supusă unui examen psihiatric, pe lângă faptul că trebuie să răspundă penal.

Sorin CimpeanuFoto: Guvern

”Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că există elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă. Până acum am înţeles că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora a fost arestată preventiv”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Ministrul afirmă că ”este absolut incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic”.

O educatoare din judeţul Suceava a fost arestată sâmbătă, fiind acuzată că a agresat sexual cel puţin trei minore, în repetate rânduri. Cazul a ajuns în atenția poliției după ce tatăl a două dintre fetițe, de 4 și 6 ani, a încendiat mașina agresoarei.

”La data de 6 decembrie 2021, o femeie a sesizat faptul că autoturismul, proprietate, parcat în faţa blocului, a fost incendiat. În ziua de 17 decembrie 2021, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută, pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestată. Însă, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, care ar fi incendiat maşina, este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, a precizat IGPR.

”În urma probatoriului administrat şi a două percheziţii efectuate în ziua de 14 ianuarie a.c., în localităţile Suceava şi Bosanci, s-a dispus reţinerea femeii, pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată, pentru 30 de zile”, au mai precizat sâmbătă poliţiştii.

Femeia de 52 de ani este educatoare la grădinţa din localitatea Bosanci.

A treia fată agresată are 6 ani.