Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au depistat patru cetăţeni ucraineni care au prezentat autorităţilor competente teste negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, care s-au dovedit a fi false, a anunţat duminică Garda de Coastă, citată de Agerpres. Cei patru ucraineni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, pasageri într-un autoturism, au încercat sâmbătă să intre în România pe la punctul de trecere din oraşul Isaccea şi au prezentat teste PCR cu rezultate negative.

Test SARS-CoV-2Foto: freepik.com

"Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu sunt autentice. Cele patru persoane au recunoscut faptul că testele sunt false, scopul principal fiind acela de a evita carantina pe teritoriul României", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Cei patru bărbaţi sunt acum cercetaţi pentru uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Potrivit sursei citate, cele patru persoane nu au mai intrat în România.